Brug din præst. Præsterne i folkekirken står gratis til rådighed for personlige samtaler.
For alle
Livet kan føles svært og uoverskueligt. Det er vigtigt ikke at gå med problemerne selv. Husk at dele dem med andre. Præsterne lytter gerne til, hvad du har på hjerte. Alle kan komme til præsten – ingen problemer er for små og ingen for store til at tale om.
Det kan en præst
Vi præster er gode til at favne og se folk. Vi ser det hele menneske og søger at drage omsorg for det. Vi står der som et medmenneske, der ser og vil lytte til dig. Det at blive set som den man er, med de sår på sjælen, som vi alle bærer på, kan have en helende og forløsende virkning. Og så er vi præster gode til at gå med ind i mørket og turde være der. Vi er gode til at gå med ind i det svære, ja selv det meningsløse.
Du er naturligvis velkommen til at tale om tro med præsten, men det kan også være emner af mere generel eksistentiel karakter. Måske søger du svar, en mening eller har svært ved at se en vej frem. Måske er der en byrde fra fortiden, som du slæber rundt på.
Jeg har taget en specialuddannelse i sjælesorg og har 16 års erfaring som præst. Sjælesorg betyder omsorg for sjælen (fra det tyske sorge) og dækker over en livssamtale med en præst. Jeg beskæftiger mig bl.a. med mening, svigt, seksuelle krænkelser, tilgivelse, traumer, trøst, søgen og sorg.
Sådan foregår en samtale
Du skriver eller ringer og aftaler en tid. Samtalen kan foregå face-to-to face på mit kontor eller digitalt via fx Facetime eller Skype. Du bestemmer, hvad vi skal tale om. Til fysiske møder afsætter jeg halvanden time. Digitale samtaler varer typisk en times tid.
Der er mulighed for en enkelt samtale eller et forløb på fx fem samtaler.
Tavshedspligt
Præster har 100% tavshedspligt og fører ikke journal, så det er helt anonymt at tale med præsten.
Kontakt mig hvis du har brug for en samtale
Du kan også finde din lokale præst på sogn.dk
Læs også
Livskrise: Jeg ramte selv bunden. Der er altid en vej tilbage til livet og fællesskabet
Da Nordjyske interviewede mig om sjælesorg, endte jeg med at fortælle om min egen…
Hvordan tilgiver man det utilgivelige?
Hvordan tilgiver man det utilgivelige? Hvordan tilgiver man det eller den, der ikke kan…
Om mig
Mit navn er Christian Roar Pedersen. Jeg er sognepræst i Hals og Hou ved Limfjordens…