Menu

Om mig

Mit navn er Christian Roar Pedersen. Jeg er sognepræst i Hals og Hou ved Limfjordens østlige udmunding. Jeg har 14 års erfaring som præst, og kan ikke forestille mig noget bedre arbejde. Mødet med mennesker og det at kunne drage omsorg for en anden gennem sjælesorgssamtaler er afgørende for mig. Som præst har jeg tavshedspligt og kan altid kontaktes for en fortrolig samtale. Det er naturligvis gratis.

Se også: www.hals-hou-kirker.dk og Tal med en præst

Debattør

Jeg blander mig jævnligt i den offentlige debat og skriver bl.a. om voldtægt, samtykke, kønsroller og sorg. Jeg er forarget over den skyld og skam, vi som samfund pålægger ofre for voldtægt. Der må et opgør med en mandekultur til, og jeg har valgt fast at inkludere voldtægtsofre i min kirkebøn.

Jeg blogger fast på TV2/Nord, skriver analyser og debatindlæg på kristendom.dk og klummer på kirke.dk

Festivalpræst

Jeg har gennem mange år været præst i kirketeltet på Nibe Festival og bl.a. fungeret som teamleder. I kirketeltet kan de – ofte unge – få en fortrolig samtale med præsten. Det er blevet til mange dybe samtaler om familie, tilgivelse og mening med livet. Der har også været mange sjove samtaler med herlige unge, der har fået en øl for meget og gerne lige vil høre præsten om skabelsen på syv dage 🙂

Foredrag

Jeg holder bl.a. foredrag om voldtægt, skyld og skam. Se flere foredrag her

CV

Ud over præstearbejdet har jeg 11 års erfaring som mediekonsulent i Aalborg Stift. Jeg sidder med i: Følgegruppen for det landsdækkende projekt Sjælesorg på Nettet, Stiftsrådet i Aalborg Stift, Forretningsudvalget i Danmarks Kirkelige Mediecenter, Landsrådet for KLF Kirke og Medier, Næsteformand for Støtteforeningen for Hospice Vangen.

Desuden er jeg tidliger næstformand i Folkekirkens Mellemkirkelige Råd gennem otte år, rådsmedlem i Danske Kirkers Råd gennem 12 år .

Læs hele mit CV på Linkedin