Menu

Foredrag: Skyld, skam, tilgivelse, ikoner

Jeg kommer gerne ud og holder foredrag. Kontakt mig på telefon 23 20 30 99 eller mail på crpe@km.dk

Skyld og skam

Foredrag om skyld og skam

Vi slår blikket ned og rødmer, når vi skammer os. Vi føler os blottet, det er pinligt. Alle kender følelsen, men nogle er så fyldt af skam, at de skammer sig over, hvem de er.

Skam er for alvor sat på dagsordenen, efter at den norske ungdomserie SKAM beskrev ungdomslivet ud fra netop dette begreb.

Skyld er skammens fætter og de to følges ofte ad. Ansvaret skal placeres. Er det min eller den andens skyld?

Ofre for overgreb kan kæmpe livet igennem med en skjult skam og en skyld, der er placeret et helt forkert sted.

I dette foredrag tager sognepræst Christian Roar Pedersen på vandring i grænselandskabet mellem skyld og skam og peger på, hvad vi kan lære af kristendommens menneskesyn, når det gælder disse grundfølelser.

Det utilgivelige

Foredrag: Hvordan tilgiver man det utilgivelige?

Du skal elske dine fjender og tilgive. Det får vi at vide i Bibelen, men hvad er tilgivelse i det hele taget for noget?

Hvordan kan man tilgive det, der ikke kan tilgives? Hvis man bliver udsat for et overfald, hvis en af ens nærmeste svigter på det groveste, eller hvis der sker ens børn noget.

Desmond Tutu siger: Ingen fremtid uden tilgivelse. Men det er slet ikke så nemt. For hvordan tilgiver man det utilgivelige?

I dette foredrag ser sognepræst Christian Roar Pedersen på tilgivelse med teologiske og psykologiske briller og kommer med råd til, hvordan man kan komme i gang med den svære tilgivelse.

10683856_715017238566644_1477089610_nForedrag om ikonernes verden

Ikoner som vi kender fra den ortodokse kirke er ikke bare malerier. De er vinduer ind til det evige. Kom og hør om ikonernes fascinerende verden, hvor perspektivet er omvendt, og alt har en betydning. Men hvorfor ville kirkefolk i 700-tallet så ødelægge dem? Sognepræst Christian Roar Pedersen åbner vinduet på klem til ikonernes verden.

Om foredragsholderen
Christian Roar Pedersen er sognepræst og mediekonsulent i Aalborg Stift. Han har 13 års erfaring som sjælesørger. Senest har Christian været en aktiv stemme i debatten om voldtægt, samtykke og skyld.