Menu

Foredrag: Sjælesorg, skyld, skam, tilgivelse

Jeg kommer gerne ud og holder foredrag. Kontakt mig på telefon 23 20 30 99 eller mail på crpe@km.dk

Foredrag: Hvad er sjælesorg?

Foredrag om hvordan sjælesorg med en præst kan øge trivslen på arbejdspladsen og skabe åndehuller som modvirker belastninger og stress

Der findes et rum, hvor du kan komme som den du er og bare være. Et rum hvor du bliver set, hørt og taget alvorligt – med de sår du har på sjælen. Et rum hvor samtalen er fortrolig, og der ikke skrives journal. Og det er oven i købet gratis.

Det er ikke alle, der ved, at folkekirkens præster står til rådighed for gratis fortrolige samtaler om livet. Men hvad er det, præstene kan? Hvad er forskellen på at gå til en præst og en psykolog med dine problemer? Samtaler med en præst hedder sjælesorg. Ordet kommer fra det tyske “sorge” og betyder omsorg for sjælen. Samtalerne kan være om lige det, du har på hjerte.

Foredraget henvender sig til virksomheder og vil fungere fint som et fyraftensmøde. Foredraget kan være en anledning til at sætte trivsel på dagsordenen. Medarbejderne har brug for åndehuller til at håndtere de belastninger, der måtte være på arbejdet eller i privatlivet. På den måde kan sjælesorgsamtaler med en præst mindske den stress, som mange af os er påvirket af.

Foredragsholder Christian Roar Pedersen har 14 år erfaring som præst og har taget en to-årig specialuddannelse i sjælesorg. Christian sidder også med i projektgruppen om sjælesorg på nettet.

Kontakt Christian for at høre mere om foredraget om sjælesorg…

Foredrag om skyld og skam

Vi slår blikket ned og rødmer, når vi skammer os. Vi føler os blottet, det er pinligt. Alle kender følelsen, men nogle er så fyldt af skam, at de skammer sig over, hvem de er.

Skam er for alvor sat på dagsordenen, efter at den norske ungdomserie SKAM beskrev ungdomslivet ud fra netop dette begreb.

Skyld er skammens fætter og de to følges ofte ad. Ansvaret skal placeres. Er det min eller den andens skyld?

Ofre for overgreb kan kæmpe livet igennem med en skjult skam og en skyld, der er placeret et helt forkert sted.

I dette foredrag tager sognepræst Christian Roar Pedersen på vandring i grænselandskabet mellem skyld og skam og peger på, hvad vi kan lære af kristendommens menneskesyn, når det gælder disse grundfølelser.

Foredrag: Hvordan tilgiver man det utilgivelige?

Du skal elske dine fjender og tilgive. Det får vi at vide i Bibelen, men hvad er tilgivelse i det hele taget for noget?

Hvordan kan man tilgive det, der ikke kan tilgives? Hvis man bliver udsat for et overfald, hvis en af ens nærmeste svigter på det groveste, eller hvis der sker ens børn noget.

Desmond Tutu siger: Ingen fremtid uden tilgivelse. Men det er slet ikke så nemt. For hvordan tilgiver man det utilgivelige?

I dette foredrag ser sognepræst Christian Roar Pedersen på tilgivelse med teologiske og psykologiske briller og kommer med råd til, hvordan man kan komme i gang med den svære tilgivelse.

10683856_715017238566644_1477089610_nForedrag om ikonernes verden

Ikoner som vi kender fra den ortodokse kirke er ikke bare malerier. De er vinduer ind til det evige. Kom og hør om ikonernes fascinerende verden, hvor perspektivet er omvendt, og alt har en betydning. Men hvorfor ville kirkefolk i 700-tallet så ødelægge dem? Sognepræst Christian Roar Pedersen åbner vinduet på klem til ikonernes verden.