Menu
Min blog

Det kan corona lære os om livet

Corona: Hvad er det, der sker?! Når krisen rammer, tager det tid at få overblik over situationen. Vi skal til at orientere os midt i kaos.

Vi befinder os lige nu midt i en storm og ved endnu ikke, hvordan landskabet vil se ud, når det hele har lagt sig. Coronasmitte og frygt raserer vores ellers så hyggelige land. Gader og kirker ligger øde. Hvor mange af vore kære, vi må tage afsked med, ved vi ikke.

Lidelsen

Det er for tidligt at drage konklusioner, men enhver krise rummer også en lære. Krisen er afgørelsens time. “Hvorfor” er et naturligt spørgsmål, men vi kommer ikke langt med det. Svaret blæser i vinden. Det er ikke altid, der er en mening med lidelsen, men derfor kan der godt være en mening i lidelsen. Vi kan lære noget af det, der rammer os.

Den smitsomme coronavirus minder os om, at livet er skrøbeligt. Vi eller vores kære kan være væk før, vi regner med. Vi kan blive syge og dø. Noget usynligt spreder sig, som kan slå os ihjel. Det er skræmmende og frembringer frygt. En frygt som har en genstand og ikke blot er ubegrundet angst. 5.000 mennesker kan dø af det her.

Benægtelse

Stillet over for livets forgængelig kan man reagere på forskellige måder. En kendt taktik er benægtelse: Det sker ikke for mig. Det er ikke så alvorligt. Sådan havde jeg det selv med coronaen for et par uger siden. Lige indtil min mor ikke ville hilse på mig af frygt for smitte. Benægtelsen holder sjældent ret længe. Vi er nødt til at se situationen i øjnene. Ellers bliver vores håb dagdrømmeri og virkelighedsflugt.

Frygt under corona

Frygt er en anden måde at reagere på. Frygten gør, at vi haster i supermarkedet og hamstrer. Mig før dig. Overlevelse og toiletpapir for enhver pris. Frygten kan også lamme os, så vi bliver helt apatiske og er ved at gå til i angst. I begge situationer mister vi overblikket og handler ikke altid på det, som vi faktisk kan gøre noget ved. For eksempel at holde afstand til andre mennesker.

Læs hele debatindlægget om corona på religion.dk…

Læs flere debatinlæg her…

Om forfatteren

Sognepræst, debattør og foredragsholder

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar