Menu
Min blog

Corona: Jeg savner det nordjyske håndtryk

Jeg er tilflytter. En af dem der frivilligt har bosat sig nordpå. Og jeg må sige det som det er: Nordjyderne er nu ikke så ringe endda.

En af de ting jeg virkelig har lært at sætte pris på, er det nordjyske håndtryk. Og så er det utalte ord. Alt det man siger, ved ikke at sige det. I denne mærkelige coronatid har jeg måttet sande, at det usagte ord kræver, at man mødes. Ellers er det bare tavshed. Alt det underfundige og underforståede forsvinder, når man ikke er fysisk sammen.

Det usagte ord er ofte ledsaget af et håndtryk, det oplever jeg i kirkedøren efter en gudstjeneste. Håndtrykket rummer mindst lige så meget, som det der ikke bliver sagt, og sat sammen med det usagte ord, er det kommunikation på højt niveau.

Et ”tak for i dag,” kombineret med et håndtryk der trækker ud, så har prædikenen ikke været helt dårlig. Og hvis der kommer en ekstra hånd oven på min, går gudstjenesten an. I København ville man nok råbe: ”Wow præst! Du talte lige til mit hjerte i dag! Respekt!” I Nordjylland råber vi ikke, og kommer ikke med disse kraftige udbrud. Vi giver hånd. Det siger lige så meget – og mere til. Kritik kan også komme i form af et håndtryk og det usagte. Og hvis en nordjyde først udtaler en højlydt kritik, ja så ved man, han er sur!

Læs hele blogindlægget om det nordjyske håndtryk og den mærkeligste påske i 1000 år på TV2/Nord…

Se link til flere af mine skriverier på TV2/Nord her…

Om forfatteren

Sognepræst, debattør og foredragsholder

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar