Menu
Min blog

Det er gratis at tale med præsten

I kirken kan du få hjælp til at bære livet. Alle kan bruge præsten til samtale om stort og småt.

Det er en gammel visdom, at sorgen bliver nemmere at bære, hvis man deler den. Glæden bliver til gengæld dobbelt så stor, hvis den deles.

Vi har alle brug for vidner til vores liv. Vi har brug for at dele med andre. Det værste man kan gøre er at gå alene med tingene. Venner og familie er nogle af dem vi deler glæder og sorger med. Alligevel kan det være godt at tale med en udenforstående. Her kan præsten bruges. Alle er velkomne med stort eller småt, og det er helt gratis.

“Vi har alle brug for vidner til vores liv. Vi har brug for at dele med andre.”

Præsterne er  ikke terapeuter, vi helbreder dig ikke for noget. Men vi har en lang erfaring med at tale med folk. Både dem der er i krise og dem, der bærer tunge byrder. Vi kan bruges til at få luft, så du kan ånde igen. Folk kan gå meget noget i årevis, som er ved at æde dem op indvendigt. Noget de ikke har sagt til et eneste menneske på denne jord.  Det kan være noget de har gjort, eller noget andre har gjort mod dem. Da hjælper det at fortælle det til et andet menneske. Præsten lytter gerne og har 100% tavshedspligt. Vi fører ikke journal.

Det er ikke alt i livet, som vi skal igennem eller helbredes for mentalt. Nogle byrder bliver ved med at være der. En stor sorg fx. Tabet af et andet menneske bliver ved med at være der. Man kan lære at leve med tabet, og det kan vi hjælpe med, men forsvinde gør det ikke. Skyld er noget andet. Den kan tilgives. Enten hvis andre har gjort noget mod os, eller vi har gjort noget mod andre. Det er ikke let. Det tager tid. År. Nogle gange kan vi ikke tilgive et andet menneske. Eller os selv. Omstændighederne er altid forskellige. Men måske Gud kan tilgive det vi ikke kan. Så vi kan komme videre.

Som du ved arbejder vi præster kun en time søndag formiddag, så grib endelig telefonen og aftal en samtale, så vi kan få resten af ugen til at gå også.

Du kan finde din lokale præst via sogn.dk

Du er også velkommen til at kontakte mig

Om forfatteren

Sognepræst, debattør og foredragsholder

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar