Ja: Der kommer mange i kirke!

Der kommer flere til kirkelige arrangementer end i biograf, museer og teatre. Det viser ny statistik fra folkekirken i Aalborg Stift

Kommer der nogen i kirken? Ja! Siden 20. april 2014 har alle kirker i Aalborg Stift talt kirkegængere og deltagere til arrangementer. Nu er de første resultater blevet offentliggjort.

Der var 1.1 millioner deltagere til gudstjenester og kirkelige arrangementer i Nordjylland fra april til december 2014. Omregnet til et helt år giver det et tal på 1.6 million deltagere. I gennemsnit var der 54 deltagere til gudstjenesterne. Oven i dette kommer alle dem, der kommer for at søge ro i de åbne kirker i løbet af dagen.

Til sammenligning bliver der solgt en million biografbilletter i Nordjylland. De nordjyske museer havde 824.302 besøgende. De nordjyske teatre tegnede sig for 113.906 besøgende.

Folkekirken er altså en kæmpe succes, hvis man tæller deltagere. Enkelte har været skeptisk over for, at kirken nu skulle til at tælle. Kører vi ikke dermed med på vognen med registrering og evaluering som ruller gennem vort samfund. Måske. Men jeg ser det nu som utroligt positivt, at vi nu endegyldigt kan tilbagevise myten om, at der ikke kommer nogen i kirken. Et argument der ellers høres med jævne mellemrum i debatten. Kirken bruges og vi kan bevise det.

Ikke at tal er det hele. Vi skal ikke overfokusere på antal deltagere. Forkyndelse, fællesskab og alt det andet er selvfølgelig lige så vigtigt. Det er sikkert også derfor, så mange kommer i kirken!

Et blik på de forskellige gudstjenestetyper viser, at konfirmationsgudstjenester er mest populære med et gennemsnit på 200 deltagere. Ungdomsgudstjenester trækker 160 deltagere i gennemsnit, børne- og familiegudstjenester 88 deltagere og hverdagsgudstjenester ligger på 72 deltagere. Den traditionelle søndagshøjmesse har 47 deltagere. Målt på samlet antal deltagere kommer der flest til søndagsgudstjenesterne.

Kigger man på ikke-gudstjenestelige aktiviteter er koncerter topscorer med et gennemsnit på 102 deltagere mens foredrag i snit trækker 48 deltagere.

Myten om de tomme kirker er hermed aflivet!

Du kan se tal for de enkelte sogne på aalborgstift.dk

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.