Menu
Min blog

Tilbage til folkekirkens fremtid

I filmtrilogien “Tilbage til fremtiden” rejser Marty McFly ved hjælp af videnskabsmanden Docs tidsmaskine fra 1985 frem til den 21. oktober 2015. Altså vores nutid. Medierne har været fyldt med faktatjek på den baggrund. Hvad gik i opfyldelse af det, man forudsagde for 30 år siden?

Os, der har været teenagere i 1980’erne, kan glæde os over, at det flyvende skateboard er lige på trapperne. Det samme er de selvsnørende snørebånd.

Når filmmagere eller fremtidsforskere skal forudsige de kommende tider, fremskriver de en udvikling, der allerede er her. Derfor ligner 2015 i “Tilbage til fremtiden” også 1980’erne ret meget.

Fremtid: Folkekirken om 30 år

Selv om det er svært at spå, og især om fremtiden, kunne vi prøve at forudsige folkekirkens fremtid. Hvordan ser den ud om 30 år? Lad os med den gale videnskabsmand Doc tage tilbage til fremtiden!

I 2045 har folkekirken et godt tag i den ældre befolkning. Der er gennem en årrække blevet flere og flere ældre. Noget man i kirken sammen med resten af samfundet i lang tid opfattede som et problem.

Der blev ansat flere og flere ungdomspræster for at få de nye generationer i kontakt med kirken. Om det er dette arbejde, der har båret frugt, er svært at sige.

Læs hele fremtidsanalysen på kristendom.dk…

Om forfatteren

Sognepræst, debattør og foredragsholder

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar