Menu
Min blog

Kato, kirken og konen – indtryk fra Nibe Festival

Konen var på vagt i folkekirkens telt på Nibe Festival i går. Jeg tager med, så jeg kunne høre musik imens. Sammen når vi lige noget af Michael-Falch-koncerten. Falch sammenfatter egentlig meget godt, hvorfor kirken har et telt på en musikfestival:

I et land uden høje bjerge
vil jeg bygge, vil jeg tro

Vi tror og bygger. Det har vi gjort i de 1000 år kristendommen har været i landet. Derfor tror vi og bygger også, når 25.000 tager til festival. Kirken skal være der, hvor folket er.

Jeg kan huske, at vi i folkeskolen diskuterede om “I et land uden høje bjerge” skulle være den nye nationalsang. Ups. Det er mange år siden, jeg gik i folkeskole. Man kunne også se på publikum til koncerten, at mange ikke er helt nye.

Det vil jeg alligevel ikke have siddende på mig, så den næste koncert bliver med Reptile Youth. Det er fedt! Sikke en liveoptræden. Der er energi, fest og glæde. Og høj musik!

Efter Reptile Youth må jeg indrømme, at Rasmus Seebach føles som at komme til begravelse. Jeg er ellers glad for hans musik.

Ned og vende i kirketeltet. Jo, konen er der stadig.

Efter hendes vagt slutter kl. 24 tager vi til koncert med en færing, der spiller blues sammen med hans usynlige islandske ven.

Aftenen slutter af med Kato. Jumping all around! Og det bliver der: Hoppet rundt med hænderne over hovedet. Det er også fedt! Godt at give sig hen.

Kato står bag sit alter med davidsstjernen i baggrunden. Men han har indset det samme som folkekirken: Man skal ud til folket. Så han forlader sit dj-alter og kommmer helt frem og mærker Nibe. Koncerten slutter med at han og Safri Duo trommer løs på trommer, som publikum holder.

Musikken er monoton. Den gentager sig selv. Bum, bum, bum. Der er noget rituelt over hele denne hoppen og hænder. Også her har Kato måske lært noget af kirken. Eller Kierkegaard: Gentagelsen.

Næste år er jeg med i Nibe igen. Med kone, kirketelt og koncert.

Lad os slutte af med den gentagelse vi kender fra kirken: Amen, amen, amen.

Om forfatteren

Sognepræst, debattør og foredragsholder

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar