Menu
Min blog

Sexisme eksisterer også i folkekirken

Debatten om sexisme raser inden for politik, sundhedsvæsen og underholdningsbranchen. Men hvordan står det til i folkekirken? Sexisme findes selvfølgelig også inden for kirken. Vi er en arbejdsplads med tusinder af ansatte og frivillige og millioner af besøgende. Der er naivt at tro, at sexisme ikke eksisterer i en så stor organisation.

I et indlæg i Kristeligt Dagblad argumenterer jeg for tre tiltag mod sexisme i kirken:

  • Der skal laves en omfattende undersøgelse af sexisme i kirken: Vi må se virkeligheden i øjnene.
  • Der skal etableres en whistleblowerordning – et eksternt sted man kan henvende sig med sine oplevelser og få råd og vejledning om, hvor man kan få hjælp og hvordan man går videre med sagen.
  • Sexisme skal italesættes i kirken. Vi skal tage debatten både lokalt og nationalt

Læs mit debatindlæg i Kristeligt Dagblad…

Efterfølgende er jeg blevet interviews i Radio Nova af Daniel Cesar Bredegaard interviewet mig i det fortræffelige program Aftenklubben på Radio Nova. Dejligt med et radioprogram hvor der er tid til at gå i dybden.

Hør interviewet i Aftenklubben her…

Reaktionerne på min deltagelse i debatten bekræfter det, jeg godt vidste i forvejen: Forskelsbehandling og upassende adfærd på baggrund af køn er også noget der sker i folkekirken. Folk har ringet, mailet og sendt beskeder til mig med eksempler.

Læs også temaet om voldtægt her…

Om forfatteren

Sognepræst, debattør og foredragsholder

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar