Menu
Min blog

Frygt: Skal kvinder være bange for at gå alene?

Kvinder er bange for overfald, når de går alene i det offentlige rum. Drabet på den britiske kvinde Sarah Everard har sat gang i debatten herhjemme om kvinders frygt.

Jeg er interviewet i Kristeligt Dagblad om sagen. Det er godt, at der nu bliver sat ord på den frygt, mange kvinder går med. Ligesom Metoo gjorde os alle opmærksom på seksual chikane og overgreb, er denne sag med til at gøre os alle bevidste om alle de forholdregler kvinder tager, når de går hjem alene: Nøgler mellem fingrene parat til at slå fra sig, at tale i telefon mens de går og det at skrive en sms til veninderne, når de er sikkert hjemme. Det sidste har givet navnet til den nye bevægelse: #TextMeWhenYouGetHome eller på dansk #SkrivNårDuErHjemme

Statistisk set er risikoen for overfald meget lille, men frygten er affødt af flere faktorer. Nogle er bange for at blive voldtaget, andre bliver skræmt af tilråb fra mænd, når de passerer dem på gaden. Listen er lang. Der er tale om et større billede. En kultur.

Vi mænd må stille os selv spørgsmålet: Hvorfor er kvinder bange for os? Og hvordan får vi en snak om denne frygt? Både med de mænd og kvinder vi kender.

Selv går jeg over på det modsatte fortov, hvis jeg møder en kvinde alene på gaden en mørk aften. Hvad gør du?

Læs voxpop med mig og to andre på Kristeligt Dagblad her…

Læs også: Tema om voldtægt og seksuelt misbrug

Om forfatteren

Sognepræst, debattør og foredragsholder

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar