Menu
Min blog

Ateister er lige så forskellige som kristne

DR-serien “Adam og Eva” søger konfrontationen mellem frisind og konservative kristne værdier, men ender i stedet med at tegne et nuanceret portræt af en ateist.

Er vores moderne verden blevet et frisindets paradis på jord, eller har vi helt glemt vores kristne moralske kompas? Under denne overskrift lader DR journalisten og ateisten Adam Holm krydse klinger med den nationalkonservative kristne debattør Eva Selsing om emner som utroskab, abort og straf.

Udgangspunktet er, at der skulle være en konflikt mellem frisind og kristendom. Til det formål er Adam og Eva godt castede. Men det er et tåbeligt og unuanceret udgangspunkt. Eva Selsing er imod abort, men der findes flere kristne i dette land, der er for end imod. Adam Holm kan godt se ideen med kontrolleret utroskab. Mon ikke der kan findes en ateist, der er imod også? Danmarks mest kendte præst Johannes Møllehave var kendt for at leve i et åbent ægteskab med sin kone Herdis. Verden er ikke sort-hvid, og hverken kristne eller såkaldte fritænkere kan puttes i kasser.

Når udsendelserne alligevel virker, er det fordi, Adam og Eva er meget sobre. De står ved deres udgangspunkt, men lader samtidig den anden få plads. Og så taler de ordentlig til hinanden. Noget som ikke er en selvfølge i moderne tv-debatter. Slet ikke, hvis politikere er involveret. Det er en fornøjelse, at se to voksne mennesker kunne være uenige på en god og konstruktiv måde. Det kunne mange i den offentlige debat lære noget af.

Læs hele kommentaren på kristendom.dk…

Om forfatteren

Sognepræst, debattør og foredragsholder

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar