Menu
Min blog

Skal vi kun hjælpe forfulgte kristne?

Det er decideret ukristeligt kun at hjælpe kristne. Dette argument møder jeg ofte, når talen falder på forfulgte kristne. Som kristne skal vi kæmpe for alles rettigheder, hvis vi vil være troværdige, lyder argumentet.

Diskussionen kom også op under en høring på Christiansborg om religiøse mindretal den 2. september arrangeret af Danmission og Folkekirkens Mellemkirkelige Råd. Blandt andet den pakistanske menneskerettighedsforkæmper Asma Jahangir pegede på, at vi skal kæmpe for religionsfrihed for alle. Man fornemmede også en vis irritation fra Jahangirs side over for de kristne eksilpakistanere i salen, der pressede på for deres egen sag. Der er et muslimsk mindretal, ahmadiyyaer, som er værre forfulgt end kristne i Pakistan.

Det bliver svært, når diskussionen pludselig drejer sig om et konkret land og konkrete mennesker. Ærgerligt, at regeringen og dens støttepartier var helt fraværende under høringen. Vi mangler endnu at se, hvordan regeringen vil kæmpe for forfulgte kristne, som der står i regeringsgrundlaget. Det kan ikke gøres med abstrakte begreber, men der bliver nødt til at være en konkret strategi for hvert land.

Læs hele kommentaren på kristendom.dk…

Om forfatteren

Sognepræst, debattør og foredragsholder

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar