Menu
Min blog

Stop med at dele jeres fartbøder på nettet

Gennem nogle år har jeg observeret, at mange deler deres fartbøder på sociale medier. Et foto fra fartfælden med folk selv i bilen er ofte ledsaget af en dumsmart bemærkning som “Det var lidt dyrt hos fotografen i dag.” Der kommer også kommentarer som “De fotovogne er de rene pengemaskiner for staten.”

Hvad er der galt med os? Hvorfor er vi nærmest stolte over at køre for stærkt? Al forskning viser, at fart dræber. Hvor sjovt er det egentligt, at vi tager loven i egen hånd og mener, at vi er berettiget til at køre stærkere, end vi må? Er det også ok at køre for stærkt foran en skole?

Jeg har endnu ikke set nogen dele billeder af deres dom for spritkørsel. Fart ser vi åbenbart anderledes på. Måske fordi vi ofte kører for stærkt, og der jo ikke sker noget.

Det er og bliver et skråplan, vi er inde på. For det første kan vi ikke bedømme, om det er forsvarligt at køre så stærkt, som vi gør. For det andet dur det ikke, hvis vi tager loven i egen hånd. Med lov skal land bygges. Der er nogle fælles regler, der definerer, hvordan vi omgås hinanden i samfundet. Hvis alle opfandt deres egne regler, ville alt være kaos.

Læs hele blogindlægget på tv2nord.dk

Om forfatteren

Sognepræst, debattør og foredragsholder

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar