Menu
Min blog

I Go’ Morgen Danmark om voldtægt

Torsdag den 6. juli var jeg i Go’ Morgen Danmark for at diskutere voldtægt og mandekultur. Jeg er glad for at kunne deltage i debatten og være med til at sætte fokus på problemet.

Jeg blev ringet op onsdag formiddag og spurgt, om jeg ville deltage i et mandepanel. Det ville jeg godt, og det traf sig så heldigt, at jeg kunne tage med fly til København samme aften og medvirke om morgenen torsdag.

Optagelserne foregik i Tivoli, og jeg må indrømme, at det var sjovt at se haven uden for åbningstid. Jeg boede på hotel Cabinn lige ved siden af Tivoli, så der var ikke langt derhen om morgenen, hvilket passer et b-menneske som mig godt.

Selve debatten tog udgangspunkt i Roskilde Festival og de overgreb, som har fundet sted der. Ud over mig deltog debattøren Henrik Marstal og gymnasieelevdn Lukas Lunøe. Jeg er rigtig glad for at Lukas deltog. Det er så vigtigt, at vi hører de unge mænds stemme i denne debat.

Det er stadig grænseoverskridende for mig at diskutere dette emne, for det går jo tæt på, hvordan vi mænd og kvinder omgås hinanden. Jeg er ikke vant til at diskutere seksualitet offentligt. Men med al den respons jeg har fået siden jeg for alvor gik ind i debatten for et års tid siden, er jeg ikke i tvivl om, at det er så vigtigt at debattere.

Når man har hørt et voldtægtsoffer fortælle, hvor dybe spor et overgreb sætter, ved man, at dette er en kamp, vi alle må tage.

Og så skal skammen og skylden placeres det rigtige sted: Hos voldtægtsforbryderen. Det er aldrig offerets skyld.

Det er spændende at se, hvordan et debatindlæg i Jyllands-Posten kan afføde debat først i DR’s radioprogram Mennesker og Medier og siden en artikel i Kristeligt Dagblad og nu medvirken i TV2.

Se debatten i Go’ Morgen Danmark på TV2/Play. Interviewet varer 13 minutter, det er lang tid på landsdækkende tv!

Go Morgen Danmark om voldtægt og mandekultur

Go Morgen Danmark om voldtægt og mandekultur

Om forfatteren

Sognepræst, debattør og foredragsholder

1 kommentar

  • Lisbeth Jønsson
    10. september 2019 at 19:15

    Jeg vil gerne have det indslag fra i går d.9/9 i go’morgen Danmark omkring gymnastik af lungerne

    Svar

Skriv en kommentar