Menu
Min blog

Nytårsbøn for 2018

Kristeligt Dagblad har spurgt om jeg vil skrive en nytårsbøn for 2018. Det ville jeg gerne. Først spurgte jeg på facebook, hvad følgere af Pastor Pedersen ville bede for i det kommende år. Der var en del emner, som gik igen. Bl.a. fællesskab som jeg har taget udgangspunkt i.

Nytårsbøn

Kære Gud,

Lær os i det nye år at sige ”vi”. Alt for ofte søger vi vort eget og har travlt med alle vores mange projekter. Vi søger at tjene flere penge til rejser, smartphones og stadig større biler, men vi glemmer at tjene vor næste.

Herre, åbn i det nye år vore øjne for de mennesker, der er omkring os. Hvad enten det er flygtninge, dem der er blevet voldtaget eller ensomme gamle koner.

Vi kan ikke være far, mor, søn, datter eller onkel alene. Det er i mødet med andre, at vi bliver til dem, vi er, og det er i mødet med dig Gud, at vi bliver dine kære børn.

Den kærligheds rigdom, du har vist os på korset, lærer os, at vi skal give livet hen for andre for at få det igen. Lad os grunde over dette mysterium i det nye år, og skulle det ske, at det bliver vort sidste år, håber vi, at vort virke har været til gavn for andre, for vi kan ikke være kristne alene.

Amen.

Ud over mig blev også en ortodoks og en katolsk præst spurgt om at skrive bønner.

Læs alle tre bønner på religion.dk

Om forfatteren

Sognepræst, debattør og foredragsholder

Ingen kommentarer

    Skriv en kommentar